יולי 21

טיולים למרוקו

בקטגוריה טיפים לטיול תרמילאי

שם המאמר: טיולים למרוקו
דורג על ידי דורית בתאריך 21.07.13
דירוג המאמר: 4.0

יהדות מרוקו בשוני מיהדות ארצות ערב האחרות לא סבלו מאנטישמיות ופגיעות על רקע דתי וזאת משום שבית המלוכה דאג תמיד להגן על הקהילה. הייתה הוראה חד משמעית שלא לפגוע ביהודים והיא הועברה מאב לבנו.

Tapestry market in Taghazout, Morocco. by fvanrenterghem, on Flickr

תיירים רבים, מכל העולם, מגיעים לטיולים למרוקו ויש לכך כמה סיבות. חלק ניכר מבין המבקרים הם ילידי המקום שעזבו בשלב מסוים בחיים למדינות אחרות, כולל ישראל, ומאז שממשלת מרוקו נתנה את הסכמתה הם חוזרים לביקורים במקום הולדתם.

סיבה נוספת היא שבמרוקו קבורים צדיקים רבים. העלייה לקברם התפילות וקיום הילולות מהווים מקור משיכה ליהודים רבים שומרי מצוות. מדי שנה מגיעים יהודים תושבי ארצות הברית לתקופה של כמה ימים שבסיס הטיולים הם ביקור בקברי צדיקים.

על פי החלטת ממשלת מרוקו אין אפשרות לקבל ויזת כניסה למדינה באופן עצמאי. מי שמעוניין לבקר במדינה חייב להגיע במסגרת של קבוצה. עם הנחיתה במרוקו ועד עזיבת הקבוצה יכול כל אחד להתנועע איפה שהוא רוצה.

טיולים למרוקו הם לא רק קברי צדיקים. אף כי בכל טיול משלבים גם ביקורים בקברי צדיקים מסלולי הטיולים כוללים ביקור בערים המרכזיות.

מזה מספר דורות של מלכים נשמרים היהודים במצוות המלך והמקומות הקדושים של היהודית מתוחזקים ונשמרים בצורה מעולה. בתי הקברות היהודיים מתוחזקים במצוות הממשל ומי שפוגע באחד מאתרי היהודים נענש בכל חומרת הדין.

ישראל מקיימת יחסי מסחר עם מרוקו וחלק מהתעשיינים מגיעים לצורך עסקיהם ומביאם עימם את בני משפחתם כדי לעשות טיולים במרוקו.

בטיולים למרוקו אפשר למצוא גם אנשים שאין להם זיקה למרוקו, ילידי הארץ או מאירופה שהסקרנות לגבי מרוקו גבוהה והם מגיעים על פי סיפורים של אנשים שחזרו מהמדינה.

טיול מאורגן למרוקו

מרבית התיירים המגיעים בוחרים לעשות זאת במסגרת טיול מאורגן למרוקו. מאחר ואין אפשרות לקבל ויזת שהייה עצמאית ובכל מקרה צריך להצטרף לקבוצה רבים בוחרים להמשיך במסגרת זו ולטייל עם מדריך ישראלי, שבקיא בשפה המקומית, בהיסטוריה של המדינה ובאתרי היהודים וקברי צדיקים.

המדריך הישראלי שמצטרף לקבוצה צריך לקבל רישיון להדרכה במרוקו ממשרד התיירות הישראלי. אחת הדרכים לבחור בחברה מהימנה במתמחה בתכנון טיול מאורגן למרוקו היא בדיקה באתרי האינטרנט של חברות תיירות המפרסמות על הוצאות טיולים למרוקו.

נושא הכשרות הוא בעייתי ולכן יש חברות שמחזיקות ציוד במרוקו שהשימוש בו הוא רק עם מצרכים כשרים שנרכשים בחנויות של יהודים והם בעלי חותמת של רבנים. את רוב הארוחות מכינים חברי הקבוצה בעצמם או שהוזמנו עבורם מקומות במסעדות כשרות.

רוב הטיולים בתוך מרוקו נעשים באוטובוס ממוזג אבל יש גם טיול מאורגן למרוקו על גבי אופנועים או בג'יפים במדבר סהרה. האוטובוסים הצמודים לקבוצה מקבלים הגנה של שלטונות המדינה בכך שלחלק מן הזדמן מצטרפים אופנוענים של שוטרים שמגנים על המטיילים.

רוב המשתתפים בטיול מאורגן למרוקו הם אנשים מבוגרים. כמעט ולא יוצאים עם ילדים לטיול כזה. הטיול מתאים לבני נוער ומעלה שמתעניינים בעבר של הוריהם/סביהם.

במסגרת טיול מאורגן למרוקו מגיעות משפחות, סבים וסבתות עם ביניהם ונכדיהם הבוגרים כדי לעשות טיול שורשים במדינה בה נולדו. ברוב המקרים, עם השנים, עיר הולדתם השתנתה. אבל הבסיס נשאר אותו הדבר.

מועדוני אופנוענים מישראל נוהג להוציא קבוצות לרכיבה לאורכה של המדינה ואין מי שעבר את החוויה שלא מדבר על רצון לעשותה פעם נוספת.

בשנים האחרונות צעירים ילידי הארץ נצר ליוצאי מרוקו יוצאים יותר ויותר לטיול מאורגן למרוקו רק כדי לראות את המקום עליו שמעו במשך שנים רבות.

 

התגובות סגורות